Online

Jak zakotvit polystyren na fasádě


Zateplení budovy je hodně náročný a také dlouhý proces. Polystyren patří mezi oblíbené materiály na zateplení fasády. Je lehký a účinný. Dobré zateplení se určitě hodí. Ušetříte za topení a také se vám bude bydlet mnohem pohodlněji. Pro správný účinek zateplení je potřeba dobré kotvení polystyrenu na fasádě vašeho domu. Na zateplení se nejlépe hodí expandovaný polystyren. Ten výborně zatepluje. Jeho termoizolační parametry jsou naprosto super. Fasáda, než na ni dáte polystyren, musí být čistá a suchá. Fasáda také musí být rovná. Kotvení polystyrenu na fasádě skvěle urychlí injektované kotvení Spiral Anksys.

dům

Už nebudete muset nanášet na polystyren lepicí tmel a pak ho zakotvit hmoždinkami. Injektované kotvení Spiral Anksys právě propojuje v jedné operaci kotvení a lepení polystyrenu k fasádě. Díky tomu nedojde k tepelným mostům. Nedochází k profukovaní studeného vzduchu mezi fasádou a fasádním polystyrenem. Tyto injektované kotvy jsou certifikované podle evropských směrnic. Práce bude rychlejší a snadnější. Postup kotvení je díky tomu pak jednoduchý. Injektované kotvení pá expanzní výplňovou hmotu Spiral Anksys. Kotvy budoucnosti splňují ty nejnáročnější podmínky.

zateplení

Kotvení je naprosto efektivní, snadné a bezpečné a kotvit se s ním dá polystyren k fasádě. Rovněž můžete kotvit minerální vlnu anebo také izolaci na bázi dřeva. Injektované kotvení můžete také využít při kotvení pergoly přes tepelnou izolaci. Injektované kotvení je moderní a nový způsob a oproti klasickému kotvení běžnými talířovými hmoždinkami přináší plno výhod. Mezi výhody patří vysoká přídržnost k podkladu, přenosnost smykového a tahového zatížení na plochu fasády a další. Kotvu tvoří ocelová trubička, která má průměr 14 milimetrů. Je vyrobená z pozinkovaného ocelového drátu. Ocelová trubička je různě dlouhá, a to podle tloušťky polystyrenu. V trubičce najdete expanzní výplňovou hmotu SAF1 či SAF 3. Každá z expanzních výplňových hmot se hodí na jiné typy izolací.